• Leveringen binnen 3 werkdagen
  • Klantwaardering van 8,8
  • Producent in Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
Home » Producten » Koel middelen » Droogijs » Dry ice

Dry ice

Dry ice, ook wel eens droogijs genoemd, kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Dry ice is de vaste vorm van koolstofdioxide (CO2). Dry ice is een bijzondere stof, dit omdat Dry ice van vaste vorm naar gas vorm over gaat zonder dat dit eerst vloeibaar wordt. Dit is ook de reden waarom het droog ijs wordt genoemd. Daarnaast heeft Dry ice een constante temperatuur van -79 °C, ongeacht de hoeveelheid. Droogijs wordt onder andere gebruikt voor het diepgevroren verzenden van bijvoorbeeld vlees en vis, maar ook voor het maken van rook / mist tijdens feesten en partijen. Daarbij wordt droogijs ook gebruik in de medische sector.

✔  Voor 12 uur 's middags besteld, volgende werkdag in huis

✔  7 Dagen per week af te halen

✔ Weekend leveringen

Dry ice kopen inclusief tempex doos

Dry ice kopen dit kunt u bij ons kopen in verschillende hoeveelheden. Dry ice kopen? Hieronder vindt u een overzicht van onze webshop producten. Zit uw gewenste hoeveelheid Dry ice er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op voor weekend & spoedleveringen!

Benodigdheden

Dry ice kopen zonder tempex doos: Zelf afhalen

Opzoek naar grotere aantallen?

Neem contact op met een van onze specialisten!

Tips voor het bewaren van droogijs

Dry ice kunt u het beste bewaren op een geïsoleerde plek. Hoe beter de isolatie hoe langer de droogijs meegaat. Sla droogijs nooit op in een luchtdichte glazen houder, wanneer droogijs sublimeert (de fase overgang van vaste stof naar gas) neemt het ongeveer 800x zoveel ruimte in. U bewaart droogijs het beste op een geïsoleerde plek. Des te beter de isolatie, des te langzamer sublimeert het droogijs. De doos waarin het droogijs door ons geleverd wordt is uitermate geschikt voor opslag. Sla droogijs nooit op in een luchtdichte of glazen houder. Het sublimeren van droogijs zorgt namelijk voor de opbouw van druk als de houder luchtdicht is. In gasvorm neemt het CO2 namelijk tot wel 800 keer zoveel ruimte in.

 

Het is belangrijk om Dry ice niet op te slaan in dichte ruimtes zoals een kelder of een boot. Dit omdat er CO2 vrij komt en dit weegt zwaarder dan lucht. Wanneer er geen frisse lucht aanwezig is zal de hoeveelheid CO2 steeds meer toenemen. 

 

Sommige materialen kunnen beschadigd worden door rechtstreeks contact met droogijs. Lijmen en kitranden worden broos en breekbaar. Let hier op bij gebruik in de keuken.

Is Dry ice veilig?

Wanner droogijs op de juiste manier gebruikt wordt is het zeker veilig. De basis regels op een rijtje:

  • Gebruik altijd handschoenen, rechtstreeks contact met de huid veroorzaakt brandwonden.
  • Doe Dry ice niet in drankjes! Dit mag alleen bij het gebruik van een beveiligde houder.
  • Sla Dry ice altijd op in een geventileerde ruimte.
  • Doe Dry ice nooit in een luchtdichte glazen verpakking.
  • Dry ice is geen speelgoed!

 

Vraag hier een offerte aan!